Piramit Solitaire: Klasik Ücretsiz Çevrimiçi Oyunu Oyna

Piramit Solitaire: Klasik Ücretsiz Çevrimiçi Oyunu Oyna

Solitaire, Windows ile bu kadar popüler olmakla birlikte oldukça sevilen bir oyun haline gelmiştir. Pek çok kişi, bu oyunu bilgisayarların oyunlar bölümünden tanır. Bununla birlikte iskambil kartları ile reel olarak da oynanan bir kağıt oyunu veya falı olması ile de hayli yaygın bir oyundur. Solitaire bazı ülkelerde sabır olarak adlandırıldığı için, kart solitaire’ın, özellikle de Baltık Avrupa’sının 18. Özellikle İngiltere’de genellikle “Patience” olarak adlandırılır. Danca, Norveççe ve Lehçe gibi diğer diller genellikle bu oyunları tanımlamak için “Kabal” veya “Kabala” terimini kullanır. Sudoku oyununda bütün her şey sayılar üzerine – özellikle de birden dokuza kadar olan sayılar üzerine – kuruludur. Oyunda 3×3 şeklinde ayrılmış 9×9’luk karelerden oluşan bir ızgara mevcuttur. Her bir 3×3’lük kareye birden dokuza kadar bir sayı gelmelidir ve rakamlar hem yatay ve hem de dikey olarak dokuz satırın her birinde bir defa kullanılacak şekilde görünmelidir. Sudoku oyununa başladığınızda, bazı rakamlar önceden yerleştirilmiş olacaktır ve ne kadar kolay bir seviyede oynamayı seçerseniz, o kadar çok rakam boşluklara önceden konulmuş olacaktır.

Klondike Solitaire’i standart 52 kartlık bir desteyle oynuyorsunuz (Joker yok). Karıştırıldıktan sonra, yedi sütunlu karttan oluşan bir tablo oluşturulur. Soldan sağa, her sütun bir kart daha içerir, bu nedenle ilki yalnızca bir kart içerir, ikincisi – iki kart vb. Her destede, en son ters çevrilmiş kart dışındaki tüm kartlar yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirilir. Kalan kartlar, düzenin sol üst kısmındaki desteye (yüzü aşağı bakacak şekilde) yerleştirilir. Spider Solitaire, daha yüksek karmaşıklık seviyesi ve stratejik derinliği ile bilinir. Örümcek solitaire’in, kullanılan takım sayısına göre ayrılan üç ana varyasyonu vardır. Örümcek solitaire 1 Suit, oyunu basitleştirirken 2 Suits oyuncuların daha stratejik olmasını gerektirir, çünkü artık tabloda iki farklı takımı yönetmeleri gerekmektedir. Solitaire 1 Card, ücretsiz solitaire oyunlarının en erişilebilir ve yaygın olarak oynanan versiyonudur.

Sütunlar basamaklı bir merdiven şeklindedir ve her sütunda yalnızca bir kart yukarı dönüktür. Çoktan beridir online olarak da Solitaire’in avantajları keşfedilmiş durumda! Browserlarda, mobil olarak (Android veya iPhone uygulamalarında) veya Tablet aracılığıyla oynanıyor – Ana hedef, daima, eğlenmek, yüksek bir skoru geçmek veya oyunu sadece rahatlamak için oynamak. Klasik Solitaire boş yere dünyadaki en sevilen oyunlardan biri olarak sayılmıyor. Bu oyun Fransız iskambil klasiği ve ayrıca Napoleon Bonaparte’ın muhtemelen düzenli olarak oynadığı Patience’a dayanıyor👑. Piramit Solitaire kendine has düzeni ve oyun tarzıyla tanınırken, diğer Solitaire türleri de kendi cazibeleri ve karmaşıklıklarıyla dünya çapında oyuncuları büyüler. Üst tarafa açık olan kartların orta kısmında yer kaldıysa o kısma alınmaktadır. Yüzyılın başlarında Almanya’da ahşap blok baskı bir versiyon ortaya çıktı. Burada Solitaire’in GameTwist’te yer alan versiyonu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve “Beceri Oyunları” başlığı altındaki benzer oyunları da oynayabilirsiniz. Bilgisayarların gelişmesiyle Patience/Solitaire çoğu zaman işletim sistemlerinde standart bir şekilde bir mini mostbet olarak sunuldu. Temel kuralları okuyup Solitaire’i nasıl oynayacağını öğrendikten sonra popüler stratejilerikeşfedebilirsin. Şimdi ücretsiz Piramit Solitaire oynamanın temellerini öğrendiğimize göre, kurallara daha yakından bakalım.

Bu oyun çok uzun zamandır piyasadadır ve orijinalinde fiziksel iskambil destesiyle oynanmasına rağmen, pek çok insan onu klasik bilgisayar oyunlarından birisi olarak da hatırlayacaktır. Bugünlerde bu oyun, çoğunlukla online olarak oynanmaktadır ve kesinlikle eğlence amaçlı oynanan bir oyun olduğu için neredeyse her zaman ücretsiz olarak oynanmaktadır. Solitaire ve Sabır, tek başına oynanabilen oyunların ortak isimleridir. Bunlar genellikle farklı türdeki iskambil oyunlarıdır, ancak Sudoku ve Rubik Küpü gibi oyunlar da Solitaire oyunları olarak kabul edilirler. Bu oyunların nasıl oynandığını öğrenmek genellikle çok kolaydır, ancak bu oyunda gerçek manada ustalık kazanmak için beceri seviyeleri geliştirmek, biraz zaman alabilir. Ne mutlu ki genellikle aralarından seçim yapabileceğiniz geniş yelpazede beceri seviyeleri mevcuttur, böylece yeni oyuncular bile oynarken eğlenebilecekleri kendilerine uygun bir oyun bulabilir.

Oyunu oynama esnasında sitenin belirlediği kurallara göre oynanması ile birlikte herhangi bir sıkıntı yaşamadan oyun bitirilmiş olmaktadır. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olup 2007 yılından beri Türkçeden İngilizceye ve İngilizceden Türkçeye çeviriler yapmaktadır. Çok farklı alanlara ve sektörlere yönelik çevirileri mevcuttur ve 2 yıl boyunca aylık yayınlanan ünlü bir derginin çevirmenliğini yapmıştır. Zor Solitaire, gerçek profesyoneller için zorlu bir varyasyondur. Standart Solitaire’i ustalaşmış ve daha zorlu bir meydan okuma arayanlar için mükemmeldir. Alternatif rehberlik size renklere dikkat etmenizi gerektirse de, takımlara da dikkat etmenizi teşvik ederiz. Dizinizin çoğu iki takımdan oluşuyorsa, zeminleri tamamlamak daha kolaydır, dört takımın hepsi değil. Dünyadan en güncel haberler, Türkiye’den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet’in uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Belki de tüm Solitaire oyunları arasında en bilindik olanı yapbozdur. Muhtemelen pek çoğumuz çocukken on parçadan az yapbozla başlamak suretiyle, yaşamımızın herhangi bir noktasında bu oyunu oynamayı denemişizdir. Herkesin bildiği üzere yetişkinler için de yapbozlar mevcuttur ve hevesli yapboz oyuncuları için hazırlanmış binlerce parçadan oluşan yapbozlar bulmak da mümkündür. Açıkçası ne kadar çok parça varsa, yapbozu tamamlamak da o kadar zor olur, ancak parçaları yerleştirdiğiniz yapbozun şekli de oyunun zorluk seviyesini etkileyecektir. Mavi gökyüzü veya okyanuslar, genellikle gerçek bir Sabır oyununa döndüğünden en çetrefilli parçalardır.

Yüzü dönük bir kartı desteden alınca altındaki arkası dönük kartın yüzü döner. Bu şekilde Solitaire oynarken Tablodaki kartları ortaya çıkarırsın. Tablodaki yedi desteden biri boşaldığında bu boş yere Papaz veya Papazla (ve yalnızca Papaz) başlayan bir diziliş yerleştirebilirsin. Sadece üstteki yüzü dönük kartları veya dizilişleri hareket ettirebilirsin. İstediğiniz zaman ve her yerde Solitaire Klondike oynayın, çünkü artık indirmeye gerek olmadan çevrimiçi olarak ücretsiz mevcut. Bu tek oyunculu oyunu kazanmak için odaklanma, problem çözme ve stratejik düşünme gerektirir. Her biri benzersiz bir meydan okuma ve oyun deneyimi sunan çeşitli Solitaire varyasyonlarını deneyin. Her oyunda kazanma stratejileri geliştirirken problem çözme yeteneğinizi artırın. Belirli kurallara göre tableau içinde kartları hareket ettirin ve bir kuruş harcamadan sonsuz saatlerin keyfini çıkarın. Klasik Rubik Küpü’nde farklı zorluk dereceleri bulunmamaktadır ve sadece bir seviye vardır, o da çok zordur. Pek çok insan asla çözüme ulaşamadan farklı renkleri döndürerek ömrünü geçirirken, (çok ufak bir azınlık olan) diğerleri bu oyunu oldukça kolay bulmaktadır. Küp altı yüzden oluşur, bunlardan her birinde dokuz kare mevcuttur.

  • Yalnızca açık olan kartlar bu inşa için kullanılabilir ve bunlar yığının görünen kartları ise.
  • Tıpkı Rubik Küpü oyunundaki gibi, online olarak oynamak evde oynamaya benzemediği için Yapboz, fiziksel olarak evde en çok oynanan oyundur.
  • Piramit Solitaire kendine has düzeni ve oyun tarzıyla tanınırken, diğer Solitaire türleri de kendi cazibeleri ve karmaşıklıklarıyla dünya çapında oyuncuları büyüler.
  • ‘Kâğıtların Sırası’ bölümünde açıkladığımız gibi kâğıtları, kırmızı ve siyah şeklinde değiştirerek, azalan sırada sütunlar arasında taşıyabilirsiniz.

Her sütunda, en son ters çevrilmiş kart hariç tüm kartlar kapalı olarak yerleştirilir. Kalan kartlar, düzenin sağ alt tarafındaki desteye yerleştirilir (yüzü aşağı dönük). FreeCell Solitaire oyunu, klasik solitaire’in daha basit bir versiyonudur. Tüm 52 kart baştan itibaren tabloda açık olarak yer alır ve stok ve atık yığınları yerine sol üst köşede dört boş hücre sağlar. FreeCell solitaire oynayın ve kazanılabilir oyunların daha yüksek bir yüzdesine sahip olun. Solitaire oyunundaki amaç, 52 adet kâğıt içeren bir destedeki tüm kâğıtları sağ üstteki 4 kâğıt dizisine taşımaktır. Her bir kâğıt öbeğinin bir kâğıt dizisi mevcuttur ve kâğıtların As’tan başlayıp Papaz ile bitecek şekilde artan sırada olması gerekecektir. Açıkça görülüyor ki, Solitaire oyununu oynadığınızda hile yapmak isterseniz, bunu yapmak fiziksel kâğıt oyunlarında hile yapmaktan çok daha kolaydır. Sadece bir kâğıdı alın veya hangi hamleyi yapacağınıza karar vermeden önce arkası dönük kâğıtlara hızlıca bakın, böylece kazanmayı neredeyse garantilemiş olursunuz. Pek çok oyuncu da ya hile olarak ya da bunun yapılması gereken bir şey olduğunu gerçekten bilmedikleri için boş bir sütuna papazı yerleştirmektense, diğer kâğıtları taşımaktadırlar. Solitaire oyunlarının hepsi tek başınıza oynadığınız oyunlardır, bu yüzden temelde birden fazla oyuncuyla veya diğer oyunculara karşı oynanan oyunlar değillerdir.

Solitaire oyununun amacının sütunları temizlemek değil, zemin yığınları oluşturmak olduğunu unutmamak önemlidir. Boş bir hücreniz varsa ama kullanılabilir bir kralınız yoksa, mevcut yedi sütundan bir veya daha fazlasını eksik ettiğiniz için hamle yapma fırsatlarınızı kısaltırsınız. “Solitaire” terimi, kart yapıları oluşturma, kartları bir şapka içine fırlatma ve onları sihirli kareler halinde düzenleme gibi tek oyunculu kart ile ilgili etkinlikler için de kullanılır. Solitaire başlangıçta karmaşık görünebilir, ancak işleri hızlı bir şekilde kavradığınızda kolay ve hızlı tempolu bir oyundur. Oyun, bir dizi yerleşim taşını, pimini veya taşını kullanarak konsantrasyon ve beceri gerektirir. Bu oyunu, Freecell, Spider Solitaire, Tri Peaks ve Pyramid Solitaire gibi diğer ünlü kart oyunlarıyla birlikte ücretsiz oynayabilirsiniz. Klondike, FreeCell ve Mahjong online olarak ücretsiz şekilde kolaylıkla oynanan oyunlarken, Rubik Küpü ve yapboz ise çevrim dışı yani fiziksel olarak oynamaya daha uygundur. Amacınız dört temel (sağ üst kısımdaki dikdörtgenler) inşa etmektir.

Bu kâğıtlar yalnızca dönüşümlü renkler olacak şekilde eklenebilir. Kâğıt dizilerini istediğiniz kâğıdı en başa koyarak azalan sırada dizmeye başlayabilirsiniz, böylece sütunun başına Papaz’ı koymanıza gerek yoktur. Bir sütundaki kâğıtlar bittiğinde, buraya dilediğiniz kâğıdı taşıyabilirsiniz. Bu oyunun pek çok çeşidi olduğu için oynamaya başlamadan önce oyunun açıklamalarını okuyup anladığınızdan emin olmalısınız. Bu şekilde bütün kuralları ve özellikleri bütünüyle anlayacaksınız.

Bir Cevap Yazın

Your email address will not be published.